AKTUELNO

Sindikat je osudio napad na kolegu i ocenio ga kao napad na državu.

Nezavisni sindikat policije prosledio je saopštenje u vezi sa napadom na policajca koji je tokom blokade obavljao svoju službenu dužnost. Saopštenje prenosimo u celosti:

"Pre dva dana desio se napad na našeg kolegu na izvršenju službene dužnosti, u uniformi, na terenu, u sred bela dana.

On je prebijen, nanete su mu povrede, šutiran je dok je bio na zemlji, probijen mu je obraz. Ne postoje reči kojima bismo mogli dovoljno snažno da osudimo ovako nešto - napad na policajca je napad na državu. Napad na policajca, koji štiti građane, kome je posao da bude na toj istoj ulici dan i noć. Napad na policajca brutalnim batinama najstrašniji je napad na sve nas.

A onda se pojavi još nešto što nas uveri da može gore - pojave se ljudi koji pozivaju na podršku nasilniku. Na društvenim mrežama se svojski trude da ga predstave najpozitivnije moguće, kao heroja, dobricu. Najoštrije osuđujemo afirmaciju nasilja nad policijom, najsnažnije stajemo iza svojih kolega i njihove bezbednosti, najjače branimo ideju da napad na policajca ne sme ostati bez osude, a kamoli biti opravdavan od strane bilo koga!

Napadač na policajca nije heroj! Napadač na policajca je izgrednik! Ne smemo dozvoliti da se stvara atmosfera u kojoj se pomišlja na to da je u nekim situacijama tako nešto dozvoljeno. Posao policajca je dovoljno težak po sebi, dovoljno rizičan, da bi ga dodatno ugrožavale ovakve stvari.

Nezavisni sindikat policije ovim putem apeluje pre svega na medije ali i građane posebno one koji putem društvenih pozivaju na linč naših kolega, da se uzdrže od takvih komentara jer je naš posao da prvenstveno obezbeđujemo živote i imovinu građana ali da itekako mislimo i na bezbednost naših kolega posebno kada su ovakvi slučajevi u pitanju!"

#Napad

#Nezavisni policijski sindikat Srbije

'