AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da će njegov tim biti potpuno sastavljen za nekoliko dana i da će dati sve od sebe da Beograd postane još veća i bolja metropola.

On je rekao da je od prvog dana startovao kao radoholičar i da je za njega funkcija gradonačelnika veliki izazov.

- Upoznajemo se i dogovaramo, lepo je bilo - prokomentarisao je Radojičić.

On sa pozicije direktora Dečje klinike u Tiršovoj stiže na mesto prvog čoveka prestonice i ističe da sa pozicije gradonačelnika može mnogo više da uradi za građane. Kaže i da su njegovi motivi slični kao i motivi prvog lekara gradonačelnika Beograda, Vladana Đorđevića.

- Sa ove pozicije čovek može mnogo više da uradi, rizici su veći, ali ne možemo bežati od rizika i odgovornosti ako nešto hoćemo da uradimo u opštem intresu - naveo je Radojičić.

Foto: Tanjug

Na pitanje da prokomentariše navode da će sve odluke iz senke donositi doskorašnji gradski menadžer, a sadašnji zamenik gradonacelnika Goran Vesić, Radojičić se nasmejao.

- Ha-ha... Nisam očekivao ovo pitanje... Moj prvi utisak da ima toliko posla da nam treba još nekoliko Vesića i Radojičića. Imaće posla i za mene i za njega. Mi gradimo tim, jutros smo napravili sastanak, radi se na timu i tim ćemo imati za nekoliko dana - istakao je Radojičić.

Beograd je veliki grad i sigurno će biti puno posla i za njega i za mene

Govoreći o svom timu koji se formira, Radojičić je kazao da će biti gotov za nekoliko dana i da će se na redovnim sastancima o svemu dogovarati.

Beograd jeste metropola po energiji, po duhu i unapredićemo je da bude još lepša i bolja, istakao je Radojičić. Na pitanje kako će se izboriti sa "bahatim direktorima", Radojičić je rekao da će se sa time, ako ima takvih slučajeva, izboriti pricipijelnošću i doslednošću.

Kako je objasnio, svi ljudi vole red, na početku imaju strah od toga ali svi shvate da je red bolji. Ako se napravi dobar sistem, biće i red, i ako i ima takvih direktora, i oni će kroz taj red shvatiti da je to dobro.

Foto: Tanjug

Dodao je da će se u svakom segmentu napraviti analiza, pa će se onda rešavati problemi.

- Ne očekujem spektakularne rezultate. Tamo gde se teži spektakularnim i brzim rezultatima to sigurno nije dugoročno. Moj cilj da u nekom razumnom procentu pomerimo Beograda na bolje - rekao je Radojičić i dodao da će to osetiti svaki građanin.

#Zoran Radojičić

'