AKTUELNO

Potpedsedik Glavnog odbora SNS, Marko Đurić, izjavio je danas da očekuje da Srbija pomogne inostranim istražiteljima da se sva nepočinstva i nezakonite radnje Vuka Jeremića, ukoliko ih je bilo, do kraja rasvetle.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Đurić kaže da je međunarodno klupko laži, korupcije i kriminala, u koje je, kako se čini, umešan i Vuk Jeremić, počelo da se odmotava, a negiranjima, pravdanjima i njegovim agresivnim napadima na vladu i predsednika Srbije ne može se sprečiti da istina ispliva na videlo.

- Vuk Jeremić duguje javnosti odgovore na pitanja o prirodi njegovih odnosa sa međunarodnim korupcionaškim lancem koji se ovih dana suočava sa postupkom pred američkim pravosuđem - naveo je Đurić.

Podsetio je da srpskoj javnosti Vuk Jeremić pre svega duguje objašnjenje o poreklu novca kojim je finansirana njegova basnoslovno skupa kampanja uoči poslednjih predsedničkih izbora.

Takođe, podsetio je da naša javnost zaslužuje da zna kakve je protivusluge Jeremić obećao svojim poslodavcima i finansijerima, jer milionski iznosi se nigde u svetu ne dobijaju na lepe oči.

- Građani su Jeremića odavno diskvalifikovali iz političkog života ostavljajući ga na nivou statističke greške, ali ovde ulog nije samo njegova politička budućnost, koje očigledno nakon ovoga više ne može biti, već i reputacija naše države, budući da je on svojevremeno obavljao visoku državničku funkciju - naveo je Đurić.

#Marko Đurić

'