AKTUELNO

Milenko Jovanov je poručio Jeremiću da se "okane časti i ugleda jer mu niko ne može povrediti ono što ne postoji".

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov pozvao je danas Vuka Jeremića da se okane laganja i istakao da predsednik Aleksandar Vučić ne može da odgovara zbog povrede Jeremićeve časti i ugleda, jer niko, pa ni Vučić, "ne može da povredi nešto što ne postoji".

- Nikoga ne može da zavara i obmane, jer je sada svima jasno i ko je i šta je i koliki mu je ugled i ko su mu pajtaši i finansijeri. I neka ne preti kako će da ide do Strazbura. Neka ode za početak do Njujorka da obiđe kolege i poslovne partnere u pritvoru. Ako sme - naveo je Jovanov, saopštila je SNS.

Prema njegovim rečima, Jeremić je izgleda još uvek mamuran od šenlučenja po svetu i “izuvanja alkoholom”, jer se, kako kaže, jedino tako mogu objasniti sve laži, gluposti i budalaštine koje je danas izrekao, počev od snage njegove kombi organizacije koju je kupio od Miroslava Aleksića iz Trstenika, pa do pretnji tužbama predsedniku države.

Ali zato i te kako postoje Jeremićevi pajtaši Patrik Ho i Šeik Tidijan Gadio i nalaze se u zatvoru u Njujorku zbog optužbi za međunarodno mešetarenje, korupciju i kriminal. Postoji i činjenica da je CEFC, fond jednog od njegovih pajtosa, jedan od najvećih donatora Jeremićevog CIRSD-a, kome je dva puta godišnje uplaćivao pare. Isti fond je u periodu od 2013. do 2017. a prema podacima Poreske uprave, uplatio Vuk Jeremić PR Agenciji za konsalting 1.3 miliona dolara - naveo je Jovanov.

Pročitajte još: OZBILJNA MEĐUNARODNA BANDA LOPOVA: Jeremićeva nevladina organizacija u službi međunarodne korupcije?

#Milenko Jovanov

#Vuk Jeremić

'