AKTUELNO

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović i ministar pravde Azerbejdžana Fikrat Mamadov potpisali su danas u Bakuu Memorandum o saradnji između dve države u oblasti pravosuđa.

Memorandum je potpisan u okviru zvanične posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Azerbejdžanu, a prema tom dokumentu dva ministarstva sarađivaće u poslovima iz svoje nadležnosti, razmenjivati iskustva i prakse u cilju uskađivanja nacionalnog zakonodavstva sa međunarodnim standardima.

Takođe, razmenjivaće i iskustva u oblasti međunarodne pravne pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, navodi se u saopštenju srpskog Ministarstva pravde.

Dve strane sarađivaće i u poslovima unapređenja elektronskog pravosuđa, modernizacije pravosudnog sistema, obrazovanja i obuke osoblja pravosudne uprave, unapređenja pravosudnih profesija, kao i razmene iskustava u oblasti reforme i modernizacije izvršenja kaznenih sankcija u skladu sa međunarodnim standardima.

Saradnja ministarstava pravde Srbije i Azerbejdžana realizovaće se i u drugim oblastima od zajedničkog interesa kroz razmenu informacija i iskustva, kao i organizovanjem radnih sastanaka stručnjaka i razmena delegacija.

Sprovođenje memoranduma doprineće daljem unapređenju odnosa dve države, kao i bržem razvoju njihovih ekonomija, dodaje se u saopštenju.

Pročitajte još: Vučić i Alijev o daljoj saradnji i partnerstvu. ZA VUČIĆA U BAKUU PRIREĐEN SVEČAN DOČEK UZ SVE VOJNE POČASTI (FOTO)

#Azerbejdžan

#Nela Kuburović

#saradnja

'