AKTUELNO

Milan Lađević, glavni urednik "Srpskog telegrafa" rekao je da su Rusija i Putin više puta pomagali Srbiji i da Rusija ne radi ništa što se kosi sa međunarodnim pravom.

- Rusija je više puta pokazala da je iskren prijatelj. Imali smo rezoluciju kojom su želeli da nas proglase za genocidan narod, i da nije bilo Putina i Rusije, mi bi već odavno nosili tu oznaku, taj znak. Što se tiče susreta Vučića i Putina, ne pamtim da je neko sa ovih prostora imao toliko sastanaka sa ruskim predsednikom – istakao je Lađević.

On dodaje da su teme njihovog razgovora veoma značajne, da je neka od tema i ekonomska saradnja, koja je bitna za život.

Foto: TvPink Printscreen

- Tema je i prodaja najmodernijeg oružja koje Rusija ima. Oružje je potrebno da čuvamo mir, a ekonomska saradnja nam treba da bismo imali benefit u svemu tome. Poseta Putina Beogradu je jako dobra, mi treba da ostanemo prijatelji sa Rusijom jer nam oni zaista pomažu, da kažem u obračunu sa zapadnim silama koje na svaki način žele da nametnu svoju politiku, gazeći sva međunarodna prava – naglasio je Lađević.

Kako kaže, zbog više nego poznate demokratije zapadnih zemalja važno je imati moćnog prijatelja kao što je Rusija.

Miroslav Parović, predsednik Narodnog slobodarskog pokreta, povodom toga što će predsednik Vučić učestvovati u maršu Besmrtnog puka, rekao je da je Dan pobede jedan od najznačajnijih praznika, i to ne samo za nas kao narod nego i za čitavu Evropu.

Foto: Printscreen

- Na današnji dan se Evropa oslobodila do sada najvećeg zla, nacizma. Ključna stvar posete Rusiji jeste pitanje Kosova. Mislim da će Vučić i država do kraja godine imati vrlo tešku, ali jasnu poziciju. Moraćemo da kažemo da ili ne za potpisivanje pravnoobavezujućeg sporazuma Beograda i Prištine – kazao je Parović.

Po njegovom mišljenju, jako je značajno što smo dobili jasnu i nedvosmislenu podršku Rusije da idemo ka tome da branimo teritorijalni integritet.

Zoran Ostojić, novinar rekao je da dogovor koji predsednik Vučić želi da postigne treba da podeli sa Moskvom jer tako rade prijatelji.

Foto: Printscreen

- Sve ono što Vučić namerava da uradi po pitanju Kosova i Metohije trebao bi da, u skladu sa veoma prijateljskim odnosima sa Rusijom da obavesti Putina i da čuje njegov stav o tome. Datum posete Rusiji je interesantan jer je činjenica da na Pardu Pobede u Moskvi nisu uopšte zvani funkcioneri Srbije – kazao je Ostojić.

#Aleksandar Vučić

#Milan Lađević

#Novo jutro

#Vladimir Putin

'