AKTUELNO

Predsednik Srbije nalazi se u dvodnevnoj poseti Rusiji, a danas je učestvovao u maršu Besmrtnog puka, noseći sliku svog pokojnog dede Anđelka, kog su ubile ustaše.

- U odnosu koji ruski domaćini imaju prema svojim veteranima, prema borcima koji su oslobađali Evropu, ne samo Rusiju, možete da vidite kako se grade buduće generacije i njihov odnos prema zlu kakav je fašizam, ali i odnosu prema sopstvenoj otadžbini – rekao je Vučić.

On dodaje da su iskoristili ovu mogućnost da razgovaraju i sa izraelskim premijerom Netanjahuom i da bilateralno učvrste odnose dve zemlje.

- Predsednik Putin je za naš sto doveo dvojicu veterana koji su završili svoje vojevanje u Drugom svetskom ratu i na granici Srbije, i u Srbiji. Oni su bili veoma srećni. Kada su ušli pitali su gde je taj predsednik iz Srbije. Bio sam srećan što sam našu malu zemlju mogao da predstavljam i da budem ovako uvažen na veličanstven način u Moskvi, u Rusiji – istakao je Vučić.

Foto: Tanjug

On je dodao da nekada čovek ne može da pronađe dovoljno dobrih reči i da kada čujete svoju Himnu, Himnu Srbije, na polaganju venaca dok stojite pored Vladimira Vladimiroviča i Benjamina Netanjahua, onda je to osećaj koji mali broj ljudi u svetu može da opiše.

- Predsednik Putin perfektno poznaje oruđe, opremu i oružje ruske vojske. On lično poznaje, rekao bih kompletan arsenal naoružanja, najmodernijeg, Ruske armije. Za njega je, video sam, najradosniji trenutak bio prolazak one T-34ke na početku, sa beloruskog fronta. To je legendarni ruski tenk koji je izlazio na kraj sa najmoćnijim nemačkim tenkovima, ali se meni predsednik Putin više puta naginjao da kaže „Ovo oruđe nam se pokazalo veoma dobro u Siriji, ovo bi trebalo vi da razmotrite, ovo je pokazalo najveću efikasnost“, i tako dalje. Mogu da kažem da mi se posebno obratio kada su u pitanju bila dva sistema, a on je rekao da su pokazali snagu i efektivnost u pravoj borbi u Siriji – kazao je Vučić.

#Aleksandar Vučić

#Moskva

#Vladimir Putin

'