AKTUELNO

Prof. dr Milenko Dželetović rekao je za NOVO JUTRO televizije Pink, da je neshvatljivo da neko danas pokreće ideju ustaštva, kao i da se sve to dešava u trenutku kada Srbija otvori vrata hrvatskim biznismenima.

- Kada je u pitanju odnos Hrvatske i Srbije onda treba reći da su potpisani sporazumi o rešavanju problema između ove dve države, i to je gospodin Vučić sa gospođom Grabar-Kitanović potpisao. Poznato je da imamo tih sedam problema. Čini mi se da hrvatski političari vode unutrašnju politku preko spoljašnje politike sa Srbijom – rekla je Aleksandra Tomić, predsednica skupštinskog Odbora za finansije.

Kako kaže, naši odnosi u ekonomskom smislu su zadovoljavajući, čak je Srbija 44 miliona više izvoza imala nego što je uvoza iz Hrvatske.

Foto: Printscreen

- Srbija je zemlja u regionu koja ima odnose sa svim državama bez obzira na probleme, i krajnje odgovornu spoljnu politiku. Predsednik Srbije i premijerka to rešavaju na najbolji mogući način – rekla je ona.

-Pre svega zaista treba podsetiti na logore smrti za decu i treba podsetiti i na izjavu gospodina Plenkovića koji je bio uvređen izjavom Dačića da je Hrvatska, odnosno NDH sarađivala sa Hitlerom. Ali činjenica pokazuje da Vatikan nije priznao NDH – rekao je Aleksandar Apostolovski, novinar dnevnog lista "Politika".

Foto: Printscreen

Kako kaže, čudno je da se jedna država EU ovako ponaša, kada je u pitanju odnos prema fašizmu.

- Zaista je neshvatljivo da neko povampiruje ideju ustaštva, da neko negira nešto što su UN i čitav svet varifikovali i osudili. I onda kada organizujete izložbu u UN i želite svetu da pokažete šta se dešavalo, a sve u cilju da se ne bi više nikada ponovilo, nekome smeta. Neverovatno je da se to dešava u trenutku kada Srbija otvori vrata hrvatskim biznismenima – rekao je ekonomista prof. dr Milenko Dželetović.

Kako kaže, zločin se svakako dogodio, mi ne tražimo sankcije, jednostavno želimo da se ne zaboravi.

Foto: Printscreen

- EU vodi politiku dvostrukih aršina i ona važi i za Hrvatsku i BIH. u Savetu Evrope smo mogli da vidimo da oni ćute kada je u pitanju hapšenje Marka Đurića. Hrvatska će sledeće godine predsedavati Savetom Evrope – rekla je Tomić.

Prema njenim rečima, tu politiku dvostrukih aršina možemo da vidimo kada je u pitanju i Dudaković.

- Istorijat u poslednjih dve, tri decenije je pokazao da nas ništa ne može iznenaditi - rekao je Apostolovski.

#ALEKSANDAR APOSTOLOVSKI

#Aleksandra Tomić

#Gosti

#Jutarnji program

#Novo jutro

'