AKTUELNO

Kako je istakao direktor Kancelarije za KiM, ovaj događaj šalje lošu poruku i predstavlja kontinuitet one vrste ponašanja koje smo mogli da vidimo 26. marta.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić oštro je osudio napad na novinare Koševa i Radio Beograda, koji se dogodio danas u severnom delu Kosovske Mitrovice, u Bošnjačkoj mahali, nakon što je u on tom naselju obišao dve stambene zgrade.

Do incidenta je došlo kada su tri mladića, od kojih je jedan govorio albanski, dobacivali i pokušali da priđu koloni u kojoj je bio Đurić, u čemu ih je u više navrata sprečila policija.

Mladić je, prema rečima napadnutih novinarki, pokazivao šakama simbol orla, pokušao da zabrani novinarki Koševa da sve to snimi, a zatim im i prišao i novinarki koja je snimala uneo se u kameru i odgurnuo je.

Direktor Kancelarije za KiM naveo je da je to pokazatelj da je politička klima prema Srbima i slobodnom i objektivnom izveštavanju loša, te da se neki ljudi osećaju slobodno da ugrožavaju i fizički integritet novinara.

- To šalje lošu poruku i predstavalja kontinuitet one vrste ponašanja koje smo mogli da vidimo 26. marta - rekao je Đurić.

Foto: Tanjug

Dodao je da se "takvi nasilnici i huligani osećaju oslobođeno nakon što su videli da su i policajci napadali novinare".

Tokom današnje posete Đurića Kosovskoj Mitrovici i Banjskoj taj prostor KiM sve vreme nadleće helikopter KFOR-a, a jače policijske snage nisu primećene.

Đurić je u severnom delu Kosovske Mitrovice obišao dve stambene zgrade u Bošnjačkoj mahali, koje su namenjene zbrinjavanju mladih bračnih parova sa decom i socijalno ugroženom stanovništvu.

Zatim je u Banjskoj obišao objekat u izgradnji budućeg kompleksa "Rajska banja", kao i pivaru u tom mestu.

#Kosovska Mitrovica

#Marko Đurić

#Napad

#novinari

'