AKTUELNO

Premijer Zoran Zaev i visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost EU i potpredsednica Evropske komisije Federika Mogerini večeras su domaćini neformalne večere za premijere Zapadnog Balkana u Skoplju, kojoj prisustvuju premijerka Srbije Ana Brnabić, predsednik vlade Crne Gore Duško Marković, kosovski premijer Ramuš Haradinaj, kao i predsednici vlada Albanije i Bosne i Hercegovine, Edi Rama i Denis Zvizdić.

Učesnici na večeri razgovaraju, između ostalog, o situaciji u regionu, kao i procesima integracije Zapadnog Balkana u EU, saopštila je pres služba makedonske vlade, prenosi agencija MIA.

- Premijeri su još jednom potvrdili svoje iskreno zalaganje za celovitu implementaciju reformi u svojim zemljama, kao i ubrzanje procesa ulaska u EU. Sa svoje strane, Mogerini je istakla potrebu da sve zemlje regiona Zapadnog Balkana ubrzaju sustinske reforme čime će ispuniti očekivanja svojih građana - navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug

Kako se dodaje, premijeri Zapadnog Balkana su istakli svoje snažno opredeljenje i interes za jačanje saradnje i dobrosusedskih odnosa i unapređenje regionalne saradnje.

Na neformalnoj večeri svi učesnici su se složili da je 2018. istorijska godina za region u da se Zapadnom Balkanu otvara velika mogućnost da naprave krupne korake ka EU integracijama, javila je MIA.

#Federika Mogerini

#Skoplje

#Zoran Zaev

'