AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Beogradu sa delegacijom Parlamentarne skupštine NATO-a o bezbednosnim izazovima u regionu i regionalnoj saradnji u oblasti odbrane.

Delegaciju NATO-a predvodio je predsednik Pododbora za buduće bezbednosne i odbrambene kapacitete Odbora za odbranu i bezbednost Žoa Rebelo, saopštilo je resorno ministarstvo.

Tokom razgovora, ministar odbrane je upoznao Delegaciju da je Republika Srbija otvorena za saradnju sa partnerima i na Zapadu, i na Istoku, i da neće odustati od vojne neutralnosti, koje je trajno opredeljenje Republike Srbije.

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, ministar Vulin je naglasio da je za Republiku Srbiju osnovna bezbednosna pretnja proces protivzakonitog i nasilnog otcepljenja teritorije Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija i da formiranje takozvane Vojske Kosova nije prihvatljivo i nije u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244.

Sagovornici su se saglasili da će se saradnja Republike Srbije i NATO i dalje odvijati u okviru programa Partnerstva za mir.

#NATO

#Srbija

#Vojska

'