AKTUELNO

Trenutno je u Kosovskoj Mitrovici situacija mirna ali napeta, u blizini mosta koji grad razdvaja na severni i južni i dalje su okupljeni građani.

U i ispred zgrade Mitrovačkog dvora povređeno je 32 građana koji su se tu našli u trenutku hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića nalazili.

To je izjavio za Betu direktor KBC-a u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović.

- Na odeljenju hirurgije pregledano je i zbrinuto 13 pacijenata, na očnom odeljenju 17 i na odeljenju ortopedije 2 pacijenta - rekao je Ivanović i dodao da su povređeni po njihovoj želji pušteni na kućno lečenje.

Prema njegovim rečima, teže je povređeno petoro ljudi i to ministar za poljoprivredi vlade Kosova Nenad Rikalo, koji je zadobio povrede desnog slabinskog predela stomaka, Željko Jović koji je zadobio kontuzije palca i donjih ekstremiteta,odbio je hospitalizaciju i pored predloga da ostane na odeljenju. Ivan Milojević ima kontuziju glave i povredu oka, dok direktor Više poslovne škole Nebojiša Milanović i Vladan Radenković imaju kontuziju glave.

Milan Ivanović je bio u sali kada su upali pripadnici specijalne jedinice KPS-a i ocenio da je to bila "ničim izazvana brutalna akcija albanskih policajaca, spremnih čak i da ubiju, imali su metke u cevima ..."

- Upali su na miran skup gde se razgovaralo o KiM, stotine policajaca, bacali su suzavac, šok bombe, puške uperili u ljude, rušili sve pred sobom, divljački tukli i izvlačili Marka Đurića, udarali ga kundacima i cokulama i prava je sreća da nije bilo i mnogo većih žrtava - rekao je Ivanović.

#Hapšenje

#Kosovska Mitrovica

'