AKTUELNO

U Bejrutu je juče došlo do novog talasa ekspolozija komunikacionih uređaja. Ovoga puta nije reč o pejdžerima za koje je Liban prethodno okrivio Izrael i za 12 mrtvih i 2.800 povređenih. Izrael se tim povodom nije oglasio, Hezbolah je odgovorio granatiranjem Telaviva

Spoljno-politički komentator Sofija Tasić kaže da Mosad ima takvu politiku, kao i Izrael kada su tajne operacije u pitanju. da se one niti potvrđuju, niti demantuju.

- Ceo svet zna da je to uradio Mosad, samo oni imaju takvu mogućnost - navela je Tasić, podsetivši da je Mosad otavaro ćerke firme u nedogled, koje su se dovodile u vezu sa proizvodnjom delova za nuklearna postorijenja u Iranu, ali su imali kvar.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je dodala, kvar je mogao da se detektuje samo prilikom stavljanja na nuklearno oružje, da bi potom bio ubačen i virus.

- Jedan od stradalih u toj mreži pejdžera, budica i telefona jedan je bio izraelski ambasdor u Libanu. Nema razloga niko ko se nije orgrešio o bezbednost Izraela - istakla je Tasić.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njenim rečima, ovo je poruka i za one koji su se na bilo koji način ogrešili o Izrael.

- Političko mišljenje i osuda su jedna stvar, a delovanje koje ima za posledicu ubijanje izraelskog naroda je potpuno druga stvar - dodala je Tasić.

Autor: Snežana Milovanov