AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas učesnike Paraolimpijskih igara u Parizu i članove njihovih stručnih štabova.

Vučić se obratio okupljenima i rekao 'Veliko hvala i dobrodošli u svoju kuću'.

- Veliko hvala i dobrodošli u svoju kuću jer ovde je mesto da uvek obeležimo vaše fantastične rezultate, trud i borbenost.  Ja sam ponosan na vas, na svih šest medalja, ponosan na svakog od vas koji je učestvovao na ovim igrama - rekao je Vučić i dodao:

Ne samo da ste nas učinili ponosnim već ste ostvarili rezultate koji će ostati urezani u našim srcima. Svaka medalja nosi priču o nesalomivoj borbi i trudu. Đuriću su otimali, uzimali, krali medalju i pokazuje kolika je snaga ljudska. Borisava još dve medalje, veliko hvala, dve veličanstvene srebrne medalje. Draga Nado Matić, uvek se pitam kako možete tako brzo da odigrate i neverovaton je da imate takve reflekse, čestitam vam. Željko, bronzana medalja u bacanju čunja, to je neverovatna rešenost, istrajnost, čovek koji je legendarni deo našeg tima. Palikuća je osvetlio put mnogima koji će tek dođi.

- Želim da vas obavestim da je danas, a uputio sam zahtev, Vlada donela odluku, biće isplaćeno po 200.000 za zlatnu medalju, srebro 100.000 i bronza 60.000 evra, isto koliko dobijaju olimpijci. Razgovaraćemo o tome kako da nemate problema u trenažnom procesu, kako da živite pristojno i da možemo da se pohvalimo da nisu ni štap ni kanap već da imamo sistemski uređene stvari. Mi smo na vas ponosni, na vašu hrabrost i istrajnost. Hvala što ste podigli zastavu Srbije na mesto koje joj pripada. Čestitam vam i beskrajno vam hvala - zaključio je predsednik Vučić.

Nebojša Đurić

Đurić se obratio okupljenima i rekao da mu je izuzetna čast što je ostvario uspeh za svoju zemlju.

Foto: TV Pink Printscreen

- Svi koji smo tamo bili, bili smo među top 5 kandidata za medalju... Dali smo sve od sebe verujete predsedniče... Videli ste šta se sve tamo dešavalo u terenu i van njega... Hvala puno na svemu u zdravlju da se vidimo u Los Anđelesu - rekao je Đurić.

Đurić je potom uručio poklon predsedniku Vučiću. Posle poklona svi učesnici Paraolimpijskih igara i predsednik su se počastili tortom i obavili neformalne razgovore.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Prijem je organizovam u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Podsetimo, Srbija je POI okončala sa šest medalja - јеdnom zlаtnom (Dragan Ristić - streljaštvo), tri srеbrnе (parastoniserka Borislava Perić-Ranković u solo konkurenciji i sa Nadom Matić u dublu, i paratletičar Nebojša Đurić) i dvе brоnzаnе medalje (parastoniser Mitar Palikuća i paraatletičar Željko Dimitrijević).

Autor: Marija Radić