AKTUELNO

Četiri mladića srpske nacionalnosti pretučena su sinoć u Kosovskoj Mitrovici, nedaleko od jedne picerije.

M. M. (19), L. K. (19), V. J (21) i R. N. (19) su uhapšeni, kao i čovek koji je snimio iživljavanje Kurtijeve policije nad njima.

Više informacija o iživljavanju i hapšenju srpskih mladića objavio je predsednik Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević.

- Oko ponoći, policija je više od 10 minuta tukla tri mladića srpske nacionalnosti u blizini picerije Mrvica. Kada se čulo zapomaganje, iz kafane Biševac je izašao gospodin Lekić koji je sve to usnimio, a policija ga je zajedno sa drugim licima brutalno privela. Oni se trenutno nalaze u policijskoj stanici Severna Mitrovica. Podsetiću policiju da ne smeju da hapse i oduzimaju telefon gradjanima koji snimaju na javnoj površini - napisao je Arsenijević na Fejsbuku.

On dodaje da je Lekić uhapšen kako bi tzv. Kosovska policija izbrisala snimke sa njegovog telefona.

- Njima se na teret stavlja da su napali službeno lice tako što su ga navodno opsovali na centru, kod spomenika Knezu Lazaru. Radi se o policajcu u civilu koji nije ima nikakve oznake. Nakon toga bivaju praćeni i brutalno maltretirani i hapšeni 500 metara dalje. Roditelji su se uplašeni skupili ispred policijske stanice gde niko nije želeo da im pruži nikakvu informaciju. U strahu i boli, a zbog izjava mnogih svedoka, uplašeni su za fizičko i mentalno stanje svoje dece. Iz tog razloga su pozvali i hitnu pomoć, kojoj su policajci onemogućili rad i nisu dozvolili medicinskom osoblju da pregledaju povređene mladiće - napisao je Arsenijević.

Šef operative tzv. Kosovske policije Petrit Fejza je za Kurir TV potvrdio da se mladići nalaze i dalje u pritvoru, i da im se na teret stavlja napad na ovlašćeno službeno lice.

Fejza je rekao da će uhapšeni Srbi biti zadržani 48 sati u pritvoru i predati tužiocu na dalju postupak.

Autor: Dubravka Bošković