AKTUELNO

Sofija Todorović nije bila ni na jednom spisku za pojačanu kontrolu i zadržavanje, istakao je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin komentarišući javno kukanje zbog zadržavanja i ispitivanja na aerodromu direktorke Inicijative mladih za ljudska prava Sofije Todorović.

-To je još jedna činjenica koja govori koliko izdajnika i ološa nije obuhvaćeno merama državnih organa i razlog što smatram da se nisam dovoljno posvetio takvim licima - rekao je Vulin i dodao:

I moji saradnici i ja smo najveći deo vremena i resursa trošili na borbu sa narkodilerima, ubicama i špijunima zanemarujući brojne izdajnike i potcenjujući zlo koje čine našoj zemlji. Prihvatam i kritiku da takve plaćenike nije trebalo zadržavati na granici, da, strane državljane koji napadaju Srbiju treba zadržati i vratiti a naše državljane koji smatraju da je tzv. Kosovo država, da je NATO pakt opravdano bombardovao Srbiju i da je u Srebrenici bio genocid koji su počinili Srbi, e takav domaći ološ treba hapsiti i suditi im za rušenje ustavnog poretka i izdaju. Prihvatam odgovornost za tu grešku i nadam se da ću je ja ili neko drugi ispraviti prvom prilikom

Autor: Snežana Milovanov