AKTUELNO

Tokom susreta građana Malog Zvornika sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem postavljeno je pitanje kada će početi rekonstrukcija drumskom mosta, koji je od 08. aprila zatvoren za teretnjake. Predsednik je najavio da se mora početi sa sanacijom što pre. Od juče su građevinske mašine na mostu.

- Počela je obnova mosta između Malog Zvornika i Karakaja, na kome je zbog oštećenja, zabranjen saobraćaj za teretna vozila. Teretnjaci su koristili alternativne prelaze, a poznato je ovaj prelaz "žila kucavica" za drumski saobraćaj - rekao je Zoran Jevtić, predsednik opštine Mali Zvornik.

Foto: Pink.rs

Odmah pošto su konstatovana oštećenjenja, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je tender za obnovu mosta, izabralo najpovoljnijeg izvođača i potpisalo ugovor. Radove izvodi preduzeće Lotex groupe.

Foto: Pink.rs

- Počeli smo sa skidanjem asfalta i zaštitne ograde. Sledi kompletna sanacija drumskog mosta. Rok za završetak radova je maj naredne godine, ali verujem da će pre roka sve biti završeno - kaže Milan Vilotijević, projekt menadžer.

Foto: Pink.rs

Vrednost radova na obnovi mosta je 560 miliona dinara.

Foto: Pink.rs

Autor: Aleksandra Aras