AKTUELNO

Ministar odbrane, Aleksandar Vulin i predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, zajedno sa načelnikom opštine Srebrenica, Mladenom Grujičićem, otvorili su u Srebrenici dečiji vrtić "Poletarac" i halu firme Ekonomik Group, čiju je izgradnju finansirala Vlada Republike Srbije.

- Veoma sam ponosan što u ime Aleksandra Vučića i u ime Vlade Republike Srbije mogu da budem danas ovde, jer država Srbija je na najkonkretniji način pokazala koliko brine o Srbima bez obzira na to gde oni žive. I naravno, ovo je poruka svima koji žive sa Srbima - država Srbija je tu da pomogne njima pomoćiće i vama - izjavio je Vulin.

On je dodao da će se u danas otvorenom vrtiću "smejati i plakati deca i jedne i druge vere i nacije, baš kao što će i u fabrici Ekonomik Group raditi i Srbi i Bošnjaci, i neće ih niko deliti, a država Srbija je platila njihovu izgradnju".

- Kako se ponašate prema Srbima, tako se ponašate i prema Srbiji. Ne možete govoriti, misliti i raditi loše prema Srbima sa kojima živite u Srebrenici, a očekivati da je država Srbija u dobrim odnosima sa vama. A vidite da se država Srbija ponaša prema svima na potpuno isti način i na najbolji mogući način - istakao je ministar Vulin.

- Vučić, kao predsednik Vlade i sada kao predsednik Republike, insistira na tome da se o Srbima koji žive van Srbije uvek posebno vodi računa, da se obezbedi gde god može i radno mesto i škola i vrtić. Država Srbija je uvek tu da pomogne - rekao je Vulin.

On je zahvalio predsedniku Republike Srpske, Miloradu Dodiku na ličnom angažmanu, na tome što uvek vodi računa o Srbiji, što uvek vodi računa kako da zajedno budemo uspešniji, kao i načelniku Mladenu Grujičiću zato što je uložio puno energije i ličnog entuzijazma da ovo bude moguće.

#Aleksandar Vulin

'