AKTUELNO

Predsednik Đinping je istakao da u pismu tradicionalno prijateljstvo između Kine i Srbije je čvrsto i neuništivo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo predsednika Kine Si Đinpinga, u kojem on potvrđuje da prihvata poziv da ponovo poseti Srbiju.

- Dozvolite mi da Vam se najiskrenije zahvalim na čestitki povodom kineske Nove godine. Ja Vas visoko cenim kao predsednika koji se dosledno zalaže za razvoj prijateljskih odnosa i saradnje sa Kinom - navodi se u pismu kineskog predsedniuka.

Foto: Tanjug

Tradicionalno prijateljstvo između Kine i Srbije je čvrsto i neuništivo, istakao je on.

Poslednjih godina, uz zajedničke napore naše dve strane, postignut je istorijski napredak u bilateralnim odnosima, što me veoma raduje. Kineska strana poštuje i podržava put razvoja, koji je srpski narod samostalno izabrao, i raduje se postignutim rezultatima ekonomskog i društvenog razvoja Vaše zemlje tokom poslednjih godina - poručuje Si.

Kako je napisao, on poklanja veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i spreman je da se sa Vučićem u novoj godini dogovori o pravcu razvoja bilateralnih odnosa, jačanju saradnje naše dve zemlje u okviru izgradnje “Pojas i put”, kao i još bolje koordinacije i saradnje po pitanju međunarodnih i regionalnih odnosa u cilju unapređenja i podizanja na viši nivo Sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Kine i Srbije.

- Ja Vam se zahvaljujem na pozivu da posetim Srbiju i spreman sam da se opet sretnem sa Vama u terminu koji odgovara obema stranama - navodi se u pismu predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Pročitajte još: Amerikanci spremili REŠENJE ZA KOSOVO u četiri tačke: Pred Vučića postavljaju PAKET ZA KIM

#Aleksandar Vučić

#Pismo

#Si Đinping

'