AKTUELNO

Veliki uspesi zahtevaju posvećenost, rad, trud i istrajnost. Upravo zahvaljujući tome, prosečna neto plata u Srbiji prešla je tu, simolički značajnu, cifru od 100.000 din. Upravo ovo je jedan od najjasnijih i najkonkretnijih rezultata vizije i neumornog rada Aleksandra Vučića u proteklih 10 godina, napisala je Ana Brnabić na društvenoj mreži X.

Ona je uz video koji je postavila napisala da je za građane važno da je cilj jasan da do kraja godine prosečna plata u Srbiji bude veća od 900 evra, naredne godine da pređe 1.000 evra, a 2027. godine bude 1.400 evra.

- Sa ove distance, dobro je da se podsetimo šta je pričao i 2014., i 2017. godine, i da ljudima nikada nije obećavao „med i mleko“, „brda i doline“, već je pozivao na odgovornost, rad i borbu, i uvek iskreno govorio o tome šta je pred nama, šta nas čeka, i kako možemo da napredujemo. I danas je jedna od njegovih najčešćih rečenica: "Sve zavisi od nas, sve zavisi od našeg rada".

- On je taj koji je svakog dana verovao u bolju i drugačiju Srbiju, radeći isključivo u interesu građana i njihovog boljeg života. Iako su mu često osporavali namere i saplitali ga na tom putu, nije dozvolio da ga bilo ko zaustavi u borbi za bolje sutra. Znao je da će njegova odlučnost i upornost u sprovođenju teških i bolnih reformi omogućiti ozdravljenje naše ekonomije i značajno poboljšanje životnog standarda.

- Ponosna sam što imam priliku da budem deo tima koji deli istu viziju i posvećenost. @sns_srbija

- Ono što je važno za građane - u ovoj borbi nećemo stati. Naš cilj je jasan i ambiciozan – do kraja godine prosečna plata u Srbiji će biti veća od 900 evra, a naredne godine će preći cifru od 1.000 evra. Naša misija je da 2027. godine prosečna neto plata u Srbiji bude 1.400 evra.

- Na ponos Srbije i svakog njenog građanina je da se priseti gde smo bili i gde smo danas, i kako je taj put tekao. Guramo dalje, a @avucic hvala na veri i viziji! I, kao što je rekao pre dva dana: "Sad znamo da možemo. Sad vidimo da Srbija može da grabi krupnim koracima napred"! 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Video: Privatna arhiva

Autor: P. J.