AKTUELNO

Današnji protesti koji su održani u više gradova Srbije, a organizovani zbog sednice lokalne Skupštine u Loznici, pokazali su se kao potpuni debakl.

Protesti koji su usmereni zbog Projekta Jadar privukli su izuzetno mali broj učesnika, što je jasno pokazalo nezainteresovanost građana za inicijative i optužbe pojedinih opozicionara i lažnih ekologa.

U Loznici, gde je najavljen veliki protest, okupilo se svega 20-ak ljudi. Predvođeni Zlatkom Kokanovićem, oni su proveli većinu vremena dajući izjave za medije pod kontrolom Dragana Đilasa i Dragana Šolaka, dok su ostatak dana proveli sedeći u kafiću, što je izazvalo podsmeh prolaznika.

Foto: Privatna arhiva

Slična situacija zabeležena je i u Novom Sadu, gde se na poziv opozicije u parku okupilo manje od 30 ljudi. Uprkos velikoj najavi, opozicija nije uspela da privuče veći broj građana koji bi podržali njihove stavove.

Foto: Privatna arhiva

Vrhunac današnjeg fijaska desio se u Beogradu, gde je na zakazani skup kod spomenika caru Nikolaju došlo svega 10 osoba. Uprkos snažnoj kampanji i najavama, opozicija je doživela težak poraz u pokušaju da mobiliše građane.

Foto: Privatna arhiva

Ovi protesti su jasna indikacija da opozicija nema podršku građana u svojim nastojanjima da destabilizuje projekte od nacionalnog značaja kao što je Projekat Jadar. Dok su se njihovi lideri bavili medijskim nastupima i prikupljanjem političkih poena, građani su jasno pokazali da im nedostaje podrška i poverenje u njihovu politiku.

Autor: P. J.