AKTUELNO

Glavna lobistkinja za otimanje Kosova i Metohije i poslanica u Evropskom parlamentu Viola Fon Kramon ponovo je ispalila otrovni tvit protiv Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

Njena stalna kritika pokazuje da je Viola fon Kramon spremna da podrži bilo koje rešenje, samo da Vučić i Srbija ne dobiju priznanje za svoj ekonomski razvoj. Umesto konstruktivnog pristupa i saradnje, fon Kramon se opredeljuje za destruktivnu retoriku, čime pokazuje da joj nije stalo do napretka Srbije već do podrivanja napora aktuelne vlasti.

Viola fon Kramon je i ovog puta zakukala na našu zemlju.

- Da nam je litijum potreban za prelazak na električnu mobilnost u Evropskoj uniji, to je neosporno. Međutim, priželjkivala sam druga rešenja umesto ovog osnaživanja Vučićeve vlasti. Pravosuđe i demokratija su strani pojmovi za Vučića. Mediji su skoro potpuno pod njegovom kontrolom - napisala je fon Kramon na svom Tviter nalogu.

Očigledno d aje fon Kramon neobjektivna i da njeni stavovi dolaze iz političkih motiva.

U trenutku kada se Viola fon Kramon oglašava, u Srbiji boravi nemački kancelar Olaf Šolc, koji je došao da razgovara o velikim projektima i novim perspektivama za saradnju. Tokom svoje posete, Šolc je naglasio značaj strateškog partnerstva između Srbije i EU u oblasti obnovljivih izvora energije. Srbija je, takođe, zamolila Evropsku uniju da podrži otvaranje fabrike baterija u zemlji, što bi dodatno podstaklo ekonomski razvoj i smanjilo zavisnost od fosilnih goriva.

Podsećamo, litijum je ključni element za proizvodnju baterija za električna vozila, i Srbija je bogata ovim resursom.

Autor: P. J.