AKTUELNO

Ministarka privrede Adrijana Mesarović oglasila se na svom Instagram profilu u vezi sa druženjem na Porodičnom danu voća i vinogradara u Grockoj sa predsednikom Vlade Srbije Milošem Vučevićem i ministarkom za brigu o porodici i demografiju Milici Đurđević.

- Upoznali smo divne ljude, vinare i vinogradare, poljoprivrednike, preduzetnike, žene koje izrađuju prava mala umetnička dela negujući stare zanate i divnu tradiciju našeg naroda. Dragoceno je čuti njihove predloge i sugestije kako može da im pomogne država u kojoj su ostali da stvaraju i grade budućnost za svoje porodice.

- Videli smo samo deo bogatsva prelepog gročanskog kraja, koji ima veliki potencijal za dalji razvoj jer ima vredne i marljive ljude. Iskoristila sam priliku da najavim nove mere usmerene ka malom i srednjem sektoru i preduzetnicima. Cilj nam je da ekonomski osnažimo pojedinca, porodicu, žene na selu, da podržimo žensko preduzetništvo, ženskog roditelja. Kroz programe, koje ćemo uskoro objaviti, plasiraćemo do sada najviše bespovratnih sredstava, od 50 do čak 100 odsto, za programe namenjene ženama sa sela. Za razvoj ženskog preduzetništva biće dodeljeno 100 miliona dinara, a za program podrške razvoju preduzetništva žena na selu 30 miliona dinara. - istakla je Mesarović.

Autor: Jovana Nerić