AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da Dragan Đilas nema šta da priča o rejtingu SPS-a, dodajući da se sve raspalo što je Đilas vodio, kao i da mu smeta što nisu osudili Škora i njegovu pretnju Danilu Vučiću, već su je relativizovali i branili.

“Dragan Đilas nema šta da priča o rejtingu SPS-a, kao što se vidi golim okom, sve što je vodio se raspalo.

Sve je padalo, osim njegove imovine. A što se tiče formiranja Vlade 2012. godine, da li je on, da bi izbegao hapšenje, tražio od vrha DS-a da podrži ulazak Ljajića i Delevićeve u Vladu čiji sam bio predsednik?!

Citiram, izvor Tanjug, Beta i FoNet od 20. jula 2012. godine: naslov - Đilas za ulazak Ljajića i Delevićeve u Vladu. Traži kao zamenik predsednika DS-a da DS ne sprečava, već da ohrabri ulazak Ljajića i Delevićeve, njegove bivše supruge, u Vladu Ivice Dačića.

Ali, ovde nije reč o političkom prepucavanju. Ovde je reč o osudi ili opravdavanju pretnji, to je tema.

Kao što svi znate, ja sam vas držao na vlasti četiri godine, i ništa vam nije smetalo, ni ratovi, ni Stambolić, ni Ćuruvija, važna vam je bila samo vlast.

Meni smeta što niste osudili Škora i njegovu pretnju Danilu Vučiću, već ste je relativizovali i branili.

I to sam rekao, a šta menja napad na mene, a ne na pretnje?! A ko će na smetlište istorije, pa zar to svima u Srbiji nije jasno?! Već je tamo stigao,” izjavio je Dačić.

Autor: Aleksandra Aras