AKTUELNO

Jedina stvar koju Rusija ne može da oprosti je izdaja. To vidimo na primeru Mađarske, koja jeste uvela sankcije Rusiji, ali je nije izdala, koja je dala obećanje da će raditi sve kako bi donela mir Evropi i nije izdala to obećanje, čak ni po cenu otkazivanja posete nemačke ministarke spoljnih poslova, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je poručio da Rusija može mirno da spava, jer reč izdaja ne postoji u rečniku srpsko-ruskih odnosa, ma koliko se strani faktor i domaći petokolonaši trudili da unesu razdor u odnose dveju bratskih zemalja.

,,Za predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali i premijera Miloša Vučevića, njegovu desnu ruku, ni predaja Srbije ni izdaja Rusije nisu opcija. To su geopolitički giganti i heroji našeg doba koji nisu uveli sankcije Rusiji, koji primaju njene zvaničnike i koji nikada neće prodati viševekovno prijateljstvo naših naroda zarad šake dolara ili lepe reči zapadnjaka" - podvukao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige istakao je da su i Vučić i Vučević nedvosmisleni Srbi i pravoslavni hrišćani i da iskreno žele mir u Ukrajini, što su delima i pokazali.

,,Ne zaboravite i lični i porodični momenat, gde je sam predsednik Vučić više puta govorio o ljubavi prema Rusiji koju je negovao njegov deda, stradalnik od ustaške ruke, a koju i danas neguje njegov otac. Iver ne pada daleko od klade" - zaključio je Đurđev.

Autor: Marija Radić