AKTUELNO

Srpska lista saopštila je danas da je Mladen Đošić iz Donje Brnjice, koga je sinoć napao i pretukao Albanac, najnovija žrtva opšteg plana Prištine za progon Srba sa KiM.

Srpska lista u saopštenju ističe da se nastavlja prebijanje i maltretiranje Srba na KiM, uz prećutnu, ali otvorenu podršku tzv. kosovske policije i režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

"Da stvar bude još gora, zbog želje da zaštiti svog sina, priveden je ne napadač, nego Mladenov otac", navodi Srpska lista.

Srpska lista zahteva hitnu reakciju KFOR, UNMIK i pre svega Euleksa, kao i aktivno praćenje ovog slučaja od strane međunarodnih predstavnika.

"Za obične psovke na severu Srbi su bili pritvarani ekspresno i oštro kažnjavani, pa očekujemo i da kada je žrtva Mladen Đošić, Srbin iz Donje Brnjice, kome su nanete teške telesne povrede, institucije reaguju na isti način", navodi Srpska lista.

U saopštenju se dodaje da je krajnje vreme da ambasadori Kvinte reaguju i podignu glas protiv ugnjetavanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Kancelarija za KiM saopštila je da je lokalni Albanac u Donjoj Brnjici, multietničkom mestu nadomak Prištine, bez povoda fizički napao Đošića i polomio mu nos, a kada je njegov otac pokušao da zaštiti sina, policija ga je privela, umesto da odmah privede nasilnika.

Iako su nadzorne kamere snimile čitav incident, a napadač na Srbina odmah prepoznat, policija ga je privela tek nakon par sati.

Autor: Marija Radić