AKTUELNO

Sandra Božić, član Predsedništva Srpske napredne stranke, oglasila se povodom naslovnica Šolakovih medija, a njeno saopštenje prenosimo u celosti.

Nema licemernijeg i sramnijeg pokušaja manipulacije građanima Srbije, od ovog koji možemo videti na naslovnicama Šolakovih medija. Radi se o bezobrazluku i besramnosti koje imaju nedovoljno inteligentni ili preko svake mere zli ljudi za koje je laž sredstvo dolaska na vlast. Izbori u decembru pokazali su šta građani misle o onima koji svoj politički plan i program zasnivaju na praznim obećanjima i mržnji prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici.

Radi se o sramnom pokušaju diskreditacije rezultata decembarskih izbora na kojima je politika predsednika Vučića i SNS dobila nedvosmisleno većinsku podršku, dok je opozicija zbog svoje nesposobnosti, obmana i međusobnih razmirica izgubila i ono malo podrške što su napabirčili. Poznat je model po kojem tajkunski mediji rade i zasniva se na krilatici - što gore za Srbiju, to bolje za opoziciju, čiji su glasnogovornici. Identičnu kampanju vode uvek kada shvate da su bespomoćni i očajni zbog činjenice da politika destrukcije i nasilja koje promovišu ima sve manju podršku u narodu, koji svaki put obmanjuju novim lažima i izmišljotinama.

Takvi pokušaji obmane prolazili su onda kada su koristili nesreću žrtava dva strašna masakra koje Srbija ne pamti, krijući se tako iza maske tobož brižnih i zabrinutih ljudi. Tada se ispostavilo da su jedino zabrinuti oko svog političkog rejtinga i borbe oko međusobne prevlasti unutar opozicije, pa su tako i prošli na izborima koje su ubedljivo izgubili. Očigledno je da su i sada zabrinuti zbog iste stvari, a to je činjenica da su shvatili da nemaju podršku kakvu su očekivali na lokalnim izborima pa svim silama grabe da lažima i obmanama skrenu pažnju na sebe. Verujem da će ovo stanje postizbornog šoka proći kada shvate i pomire se sa činjenicom da su sledeći izbori tek 2027. godine, a do tada ćemo svedočiti mnogim pokušajima obmana, lažnim istraživanjima i opskurnim naslovima.

Autor: Pink.rs