AKTUELNO

Sinoćno prebijanje Mladena Đošića iz Donje Brnjice novi je talas zastrašivanja i pritisaka na srpski narod na KiM i posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija, čija svaka izjava generiše nove etnički motivisane incidente, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako je navedeno, lokalni Albanac u tom multietničkom mestu nadomak Prištine je bez povoda fizički napao Đošića i polomio mu nos, a kada je njegov otac pokušao da zaštiti sina, policija ga je privela, umesto da odmah privede nasilnika.

Iako su nadzorne kamere snimile čitav incident, a napadač na Srbina odmah prepoznat, policija ga je privela tek nakon par sati, ističe Kancelarija u saopštenju.

Dodaje se da su Srbi u ovom multietničkom selu ogorčeni i zastrašeni zbog ovog najnovijeg incidenta koji je uneo nemir i bojazan i da očekuju da napadač bude adekvatno sankcionisan.

U jednom prodajnom objektu u Donjoj Brnjici kod Prištine sinoć oko 21 čas Albanac je fizički nasrnuo na Srbina Mladena Đošića i naneo mu povrede u predelu glave, javio je prethodno dopisnik Tanjuga.

Autor: Marija Radić