AKTUELNO

Da je Vučić hteo da izda Rusiju ne bi se složio sa tim da Vučević bude premijer. Nije tajna da u Vladi Srbije ima onih koji mrze Rusiju, koji su eksponenti kolektivnog Zapada, ali koji nikada ne mogu nadjačati Vučićevu i Vučevićevu ljubav prema Rusiji i našim zajedničkim vrednostima, kaže Đurđev.

,,Lažne vesti o dolasku zamenika ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandra Gruška Srbiji, kao i o nepostojećem sukobu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina dolaze iz jedne, levo-liberalne antiruske i antisrpske kuhinje, odnosno od domaćih petokolonaša i šestokolonaša u službi onih koji žele da bace jabuku razdora među dva bratska i slovenska naroda" - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je istakao da je Aleksandar Vučić najveći ruski prijatelj u Evropi, jer on jedini nije uveo sankcije Rusiji od svih evropskih lidera, niti vodi antirusku kampanju. ,,Naprotiv, Vučić želi okončanje rata u Ukrajini, ali ne u smislu kapitulacije Rusije, već u duhu kompromisa. Samo u Srbiju i dalje mogu da dođu visoki ruski zvaničnici, jer mi smo istinski prijatelji, mi smo braća i ne okrećemo leđa jedni drugima u teškim vremenima" - napomenuo je Đurđev. Predsednik Srpske lige podvukao je da je izbor Miloša Vučevića za premijera Srbije, u moru antiruskih kandidata koji su figurirali za tu funkciju, nedvosmislen dokaz da će naša zemlja nastaviti u pravcu jačanja srpsko-ruskih odnosa.

,,Da je Vučić hteo da izda Rusiju ne bi se složio sa tim da Vučević bude premijer. Nije tajna da u Vladi Srbije ima onih koji mrze Rusiju, koji su eksponenti kolektivnog Zapada, ali koji nikada ne mogu nadjačati Vučićevu i Vučevićevu ljubav prema Rusiji i našim zajedničkim vrednostima. Srpsko-ruskih bratstvo ni vrata pakla ne mogu nadvladati, a kamoli tabloidi u službi naših istorijskih neprijatelja" - zaključio je Đurđev.

Autor: Dubravka Bošković