AKTUELNO

Predsednik Centra za bezbednosnu i međunarodnu politiku Zoran Spasić povodom špijuniranja vežbe ''Vatreni udar 2024'' kaže da je značajan rad naših bezbednosnih službi koji sve prate.

- Bitno je da mi to sve znamo. Najgore je što oni misle da su nekog špijunirali, oni misle da nešto prate, a država sve prati, ozbiljno ulaže. Videli ste juče, predstavili smo najmodernije sisteme naše namenske industrije - kazao je Spasić za Novo jutro Jovane Jeremić na TV Pink.

Kako je rekao, sprovedena je sveobuhvatna modernizacija Vojske Srbije kada je premijer Vučević bio ministar odbrane i država konstantno radi na unapređenju sistema odbrane.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mogli smo da prisustvujemo jednoj impresivnoj vežbi, a to je ono što je predsednik Vučić govorio, da se vrlo ozbiljno i temeljno ulaže u sistem odbrane - naglasio je Spasić.

Stevica Deđanski, analitičar, kaže da su Albanci to radili jer imaju šta da špijuniraju.

Foto: TV Pink Printscreen

- Dvehiljaditih nisu imali šta da špijuniraju. Imali smo Ponoša koji je podnosio raport, nisu morali da špijuniraju, sad moraju, kako drugačije da išta saznaju. Ja sam zadovoljan što špijuniraju, znači da znaju da smo ojačali i da možemo da odvratimo bilo kakvu ideju napada na Srbiju - kazao je Deđanski.

Autor: Marija Radić