AKTUELNO

Islamistička Slobodna Bosna i radikalni muslimani u Bosni i Hercegovini ne miruju, već nastavljaju udare na državu Srbiju, predsednika Aleksandra Vučića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Ovog puta u ulozi glavnog napadača na našu zemlju našao se Ramiz Salkić koji izgovorio laž da Srbija ima pretenzije prema teritoriji Bosne i Hercegovine, iako je naš predsednik svakodnevno ponavlja da se ne meša u unutrašnju politiku BiH, kao i da poštuje celovitost i njen teriotrijalni integritet.

- Radi se o nastavku kontinuiteta pretenzija Srbije prema teritoriju Bosne i Hercegovine i eliminaciji reke Drine kao granice između ove dve države. Mehanizam specijalnih i paralelnih veza između bh. entiteta RS i Srbije stavljen je u funkciju nastavka provođenja strateških ciljeva usvojenih na tzv. skupštini srpskog naroda u Bosni i Hercegovini 12.maja 1992.godine. - izgovorio je Salkić, a potom nastavio u istom maniru da optužuje lidere Srbije i Republike Srpske:

- Ovaj mehanizam se koristi za “kiparizaciju” Bosne i Hercegovine pri čemu bi entitet RS bio formalno u Bosni i Hercegovini, ali bi bio stvoren ambijent, zakoni, narativ i ikonografija kao da se radi o Srbiji sa tendencijom pripajanja bh entiteta RS Srbiji u povoljnom geopolitičkom trenutku - optužuje ovaj radikalni musliman.

Autor: Aleksandra Aras