AKTUELNO

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev, upitao je da li pojedinim medijima smeta to što je u pitanju srpski premijer koji uživa što postoji Srbija za koju može sa ponosom da navija, a ne Jugoslavija.

,,Nedavna poseta premijera Srbije Miloša Vučevića Hilandaru jedan je od poslednjih dokaza koliko mediji u Srbiji, jer ih je teško nazvati srpskim medijima, sabotiraju njegove aktivnosti na način da o njima ne izveštavaju. Umesto da pišu o tome kako je Vučević u Hilandaru dočekan carski i koliko mu se tamošnje bratstvo obradovalo, oni nastavljaju sa ignorisanjem čoveka koji obavlja jednu od najvažnijih funkcija u državi i rukovodi najvećom političkom partijom" - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Prema njegovim rečima, mediji nisu preneli ni Vučevićevu posetu reprezentaciji Srbije na evropskom prvenstvu u fudbalu u Nemačkoj. ,,Španski mediji su preneli da je španski kralj bio u svlačionici njihove reprezentacije kao udarnu vest, britanski mediji takođe su pisali o poseti princa Vilijama na utakmici Engleske i Španije. Samo kod nas mrtva tišina. Nije to fer prema čoveku kakav je Vučević, čoveku koji je u javnom prostoru uvek promovisao i radio na zdravom i sportskom životu, koji nikada nije reklamirao kladionice poput nekih lažnih moralnih veličina" - istakao je Đurđev.

,,Mislim da ga mnogi takođe ignorišu jer je iz Novog Sada. Srbija, pre svega Beograd, mora prestati da se brani od Srba, od same sebe, od svega što nije Beograd i svega što je autentično srpsko" - zaključio je Đurđev.

Autor: Iva Besarabić