AKTUELNO

Sastanak premijera Crne Gore Milojka Spajića sa predsednikom Bugarske Rumenom Radevim juče je otkazan. Naime, dogovoreni sastanak Spajića sa predsednikom Bugarske u zgradi Vlade je kasnio, zbog čega je delegacija predvođena Radevim, posle četiri minuta čekanja napustila zgradu.

Predrag Savić, advokat, ističe u Novom Jutru sa Jovanom Jeremić, da je Milojko Spajić, kako se ispostavilo, još uvek nije dorastao zadatku ozbiljnog vođenja države.

Vrlo interesantne stvari se dešavaju u Crnoj Gori, jedna od njih je i da je Spajić izgubio veliki novac uložen u kriptovalute. Ovo je samo dokaz da je on još uvek zelen kada je u pitanju ozbiljna državnička funkcija i državni posao -rekao je Savić i dodao:
Mislim da se on trenutno nalazi u velikoj dilemi. Pitanje je da li će rekonstrukcija Vlade sa Bošnjačkom strankom biti na tapeti. Posebno je zabrinjavajuć i ovaj poslednji atentat koji se desioo na Cetinju i novi način likvidacije koji je smišljen. Ovo je ozbiljan trenutak u kome se Spajić našao i dvojbe koje je izazivao u ljudima vezane za njegovu kriminalnu povezanost sa organizovanim kriminalom su utemeljene -rekao je Savić.

Foto: TV Pink Printscreen

Vladimir Dobrosavljević, analitičar, smatra da Spajić nije dovoljno jak kao ličnost, te da takav ne može ni da vodi čvrstu i stabilnu politiku Crne Gore.

Problem sa politikom u Crnoj Gori je što oni zahtevaju jaku ličnost bez obzira da li imao rogove na glavi ili oreol. Kada uđe u kadar mora imati pojavu. Najlošije osobina Spajića i Milatovića su to što oni nisu te klasične političke ličnosti. Ne možeš ti ako nisi jak kao ličnost, da vodiš čvrstu politiku -rekao je Dobrosavljević.

Autor: Iva Besarabić