AKTUELNO

Za razliku od lažne opozicije koja bi Srpskoj pravoslavnoj crkvi nametnula porez, a veronauku proterala iz škola, novoizabrani premijer Srbije Miloš Vučević boravio je danas u manastiru Hilandar, najvećoj srpskoj pravoslavnoj svetinji, i tako pokazao da će vlast u Srbiji nastaviti da ide pravcem jačanja odnosa sa Srpskom pravoslavnom crkvom, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je istakao da se Vučević uvek ponosio time što je pravoslavni hrišćanin i da snažno podržava sistem vrednosti naše svete Crkve koji maksimalno pokušava da utka i u svoj politički angažman.

,,Lepo je videti igumana manastira Hilandara Metodija i bratiju manastira koji su na veličanstven način dočekali srpskog premijera. Mogli smo čuti nepodeljene poruke da srpska istorija i duhovnost staju u zidine Hilandara. Jako je važno da imamo lidere poput Vučića i Vučevića koji se ne odriču naše prošlosti, naprotiv, ponosno je ističu i sa zadovoljstvom unapređuju položaj Srpske pravoslavne crkve u našem društvu" - zaključio je Đurđev.

Autor: Aleksandra Aras