AKTUELNO

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev, rekao je za Novo vikend jutro kod Jovane Jeremić na TV PINK, da u celoj nesreći koja je zadesila pekarsku industriju AS, postoji jedna srećna okolnost, a to je da građanima Srbije moći da predstavimo ovu veoma važnu problematiku koja je jedna od ključnih u 21. veku.

- Hrana je kao resurs danas presudan stub za suverenitet neke države, jer generiše ne samo opstanak nacije već i zdravlje nacije – rekao je Đurđev.

Kako kaže, ono što je za njega daleko značajnije reći jeste, da sigurno među gledaocima postoje oni kojima se dešavaju slični napadi i ataci, a da ne mogu da progovore o tim problemima.

- Danas je važno da otvorimo ovu temu i rasvetlimo sve nepravde koje se dešavaju na najvažnijim pitanjima sa kojima se ne suočava samo naš narod – rekao je Đurđev.

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da je suverenitet jako bitan. Podvukao je paralelu sa turizmom, koji je takođe, kako dodaje, jedna jako bitna privredna grana Srbije. Kako kaže, podatak od pre dva dana kaže da je Srbija prva na svetu po stopi priliva novca od turizma.

- To je sve zahvaljujući državnoj politici Srbije, koja je odredila političku trasu da se ne uvode sankcije Rusiji, gde drže do svog suvereniteta i međunarodnih savezništava, što je indukovalo da Srbija ima preko 700 hiljada stranih turista samo iz Rusije - rekao je Đurđev.

Kako kaže, jako je bitno utvrditi ko su ljudi koji su zaduženi da reaguju odmah kada se dogodi jedna vrsta diverzije. Dodaje da pekarska industrija AS zapošljava jako veliki broj ljudi.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mislim da je ovo opomena našij privredi u resoru prehrane, i mislim da je veoma važno da se rasvetli šta se tačno dogodilo i ko je kriv – rekao je Đurđev.

Trivun Ivković, bivši zatvorski upravnik, rekao je da sada imamo jedinstvo srpskog naroda, i dodaje da ćemo zato biti napadani sa svih strana, koje će želeti da nas razbucaju kako su uradili i sa Jugoslavijom.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oni instaliraju svoje privrednike, kupovali su zemlju, kupovali su fabrike, posebno prehrambene. Tako sada žele da unište i pekarsku industriju. Sada će da kažu da je izbila varnica i zapalila. Neće reći istinu da su vaši prijatelji sa kojima radite najveći izdajnici. Najgori su domaći izdajnici, oni mogu da poture i plate kkao bi uradili bilo šta – rekao je Ivković.

Kako kaže, podmeću sve kako bi uništili fabrike. Dodaje da se plaši da žele da unište srpsku privredu.

Foto: TV Pink Printscreen

Borko Kašanski, urednik političke rubrike u Srpskom telegrafu, rekao je da je veliki broj regionalnih firmi kod nas u zemlji.

- Postoje mnoge firme koje su ugasili kako bi se uvozilo iz drugih okolnih zemalja. Mnogo je pitanja otvoreno, država se dobro bori sa tom najezdom, ali mora neko da se pozabavi i vidi da li sve ovo ima pozadinu i o čemu se tačno radi – rekao je Kašanski.

Autor: Aleksandra Aras