AKTUELNO

Srba Filipović, analitičar, govoreći o sramnoj izjavi Zukana Heleza kaže da sada njemu sa Zapada treba da kažu da sedne dole i da ne priča gluposti.

- Nemoj da lupaš, nemoj da daješ ratno-huškačke izjave, jer ti si taj koji poziva na sukob, ti si taj koji hoće da nekog opet strpa na traktore. Dakle, mi sada tu treba da koncentrišemo svoje diplomatske aktivnosti i da pokažemo da Srbija jeste za mir, da oni hoće rat, a da mi nećemo, ni po koju cenu, ali nećemo da dozvolimo ni da neko naš narod opet proteruje - kazao je Filipović za Novo jutro Jovane Jeremić na TV Pink.

Filipović je rekao da Srbi ne žele da se ubijaju sa Bošnjacima kao što je to bilo devedesetih.

- Srbi ne žele tamo da šalju tenkove, već pare, pomoć za pravljenje aerodroma koje bi koristili i Bošnjaci i Hrvati i Srbi i svi - naveo je Filipović.

Stevica Deđanski, analitičar, kaže da oni nastupaju kao da je neko došao i dao Srbima Republiku Srpsku.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nije nama niko dao Republiku Srpsku, tamo se srpski narod svojom krvlju izborio da ona postoji i on će je braniti - naglasio je Deđanski.

On je istakao da Srbija poziva na mir i da sa naše strane nema nikakvog poziva na sukobe.

Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost istakao je da je važno što u deklaraciji Svesrpskog sabora nema ništa upereno ni protiv koga u regionu.

- To je ključno i najvažnije. Mi smo još jednom pokazali svoju sabornost i jedinstvo - ocenio je Todorov i dodao da se nama nameće da smo agresivni.

Foto: TV Pink Printscreen

Todorov je rekao da su na snazi razne inverzije i razlike, čemu svedoke postupci Aljbina Kurtija i izjave Zukana Heleza.

Nebojša Obrknežev, magistar naftno-gasnog inženjerstva, kaže da sa više strana dolazi atak na 53 tačke koje ona poseduje.

- Ako sagledamo prethodnih 10 godina, vidimo da se srpska nit uzdiže - naveo je Obrknežev.

Autor: Marija Radić