AKTUELNO

Proslavljeni košarkaš Goran Grbović je gostujući u emisji “Novo jutro” na Televiziji Pink istakao da je pitanje Kosova veoma osetljivo, te da nije popularno ni pričati o tome, a kamoli donositi odluke.

- Ja sam u sportu naučio - veliki igrači, rešavaju velike utakmice, a veliki ljudi donose velike odluke - naveo je Grbović.

Kako je istakao, samo predsednik Srbije Aleksandar Vučić zna koliko mu je teško da trči evropski maraton sa celom Srbijom na leđima.

- Važno je da Srbija vrati ugled u Evropi i svetu. Mislim da smo na dobrom putu. Ovo je korak ka nekoj budućnosti, izlazak iz problema u kojima smo bili decenijama - ocenio je Grbović koji veruje da će Vučić doneti odluke i napravi dogovore koji će doneti boljitak i bezbednost Srbima na Kosovu.

Foto: Printscreen

Šef deska dnevnog lista “Blic” Ivan Jovanović se složio da ocenim da je spoljna politika Srboije izbalansirana i korektna.

- Moramo biti svesni da je Vučić u Berlin išao i zbog Kosova imajući u vidu da Nemačka insistira da se to pitanje reši - rekao je Jovanović za “Novo jutro”.

Kako je dodao, drago nam je da Merkelova podržava Srbiju i vidi pomak u reformama, ali mislim da je focus bio na Kosovu.

- Meni veoma znači poruka da nećemo ostavljati sukobe našoj deci. Moramo da te balaste prošlosti odbacimo, neće biti popularno, posebno zbog našeg naroda na Kosovu da znaju kada se probude da će sve biti u redu - dodao je Jovanović.

#goran grbović

'