AKTUELNO

Kandidat za gradskog odbornika sa liste ‘Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd’ Goran Vesić razgovarao je danas sa meštanima mladenovačkog naselja Međulužje i najavio da će za dva, dva i po meseca u tom naselju početi izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda.

Tender je završen, izvođač je izabran i u roku od dve do tri nedelje biće potpisan ugovor, rekao je on i dodao da je realno da za dva, dva i po meseca počnu radovi na izgradnji ovog postrojenja.

- Ovde treba da se izvede sedam kilometara kanalizacije...u septembru ćemo da raspišemo tender za izgradnju te mreže, pola će da finansira Grad, a pola opština. To znači da ćemo, dok završimo postrojenje, biti blizu da završimo i izgradnju kanalizacione mreže - pojasnio je Vesić i dodao da će ljudi nakon toga imati kanalizaciju i da se otpadne vode više neće ulivati u reku.

Govoreći o budućim radovima u Međulužju on je rekao da će se nastaviti sa asfaltiranjem, te da će biti postavljen i mobilijar za dečije igralište.

Politika sadašnje gradske vlasti je da svi delovi Beograda moraju da se razvijaju, rekao je Vesić i s tim u vezi naglasio da je Grad Beograd u prethodne četiri godine u razvoj prigradskih opština uložio 350 miliona evra, a da je od 2008. do 2012. godine kada za tu namenu uloženo manje od 100 miliona evra.

- Ne postoji mesto u kome nismo barem nešto uradili. Imamo program za svako naseljeno mesto na teritoriji grada Beograda - rekao je Vesić.

Govoreći o investicijama, on je istakao da su strani investitori počeli da ulažu u Srbiju jer je konačno politički stabilna i kao primer naveo fabriku "Mei Ta" u Obrenovcu u kojoj je nedavno zaposlen 1000. radnik i u kojoj je prosečna plata 55.000 dinara.

Osim toga, dodao je on, u fabrici "Beko" u Lazarevcu koju je kupila turska kompanija "Birlešik tekstil" posao je našlo 250 žena, a turski investitor će izgraditi još jedan pogon.

- Nama je sledeći korak da se tako nešto desi i u Mladenovcu jer je to mesto jedna od najvećih žrtvi tranzicije imajući u vidu fabrike koje se tu nalaze - rekao je Vesić.

#Goran Vesić

#Mladenovac

#Predizborna kampanja

'