AKTUELNO

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar navodi da se nastavlja saradnja Srbije i Republike Srpske u oblasti zdravstva i istakao da će Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, kao i naši zdravstveni radnici, nastaviti da pružaju podršku kolegama iz Republike Srpske.

- Juče smo imali prilike da pokažemo ono što je u međuvremenu urađeno u Srbiji u poslednjih par godina da imaju uvid i ministar i njegovi direktori na šta mogu da računaju u Srbiji i da vide kako to funkcioniše kod nas jer i oni grade mnogo novih bolnica tako da mislim da će im to značiti za budućnost. Druga stvar - mi imamo jedan sporazum od pre par godina da sva zdravstvena stanja koja ne mogu da se reše Republici Srpskoj da se rešavaju u Srbiji i treće pojačaćemo usavršavanje svih lekara i sestara iz Republike Srpske posebno u mestima gde se otvaraju nove bolnice - zvornik, Doboj i Trebinje gde će biti potreban kadar - navodi Lončar.

Ističe da zajednički rade na tome da ne moraju građani Republike Srpske ni Srbije da idu samo u kliničke centre već da sve što je potrebno obave i u manjim centrima.

- Da i oni budu sposobni da imamo obučene ljude, da pomažu, da ne maltretiramo naše građane da odlaze na neka druga mesta nego u najbližoj mogućoj bolnici se to obavi - navodi Lončar, a prenosi Javni servis.

Autor: