AKTUELNO

Marinika Tepić, perjanica Dragana Đilasa, u gostovanju na televiziji N1 razvejala je sve nade opozicije da mogu na vlast barem na lokalu. Ona je konstatovala da čak ni jedinstvena lista u Novom Sadu, na kojoj su se zajedno našli Miloš Jovanović, Nenad Čanak i Brajan Brković, nema nikakve šanse.

- Ja mislim da je naivna odluka naših kolega u Novom Sadu ili Valjevu da poveruju da će pobediti. Neće! Njima će se tek sad dogoditi 17. decembar ili još slabiji rezultat - rekla je Tepićeva.

Podsećamo, premijer i predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević poručio je juče da su Novosađani ozbiljni ljudi, kojima se ne vraća u prošlost.

- Ko će da glasa za ljude koji su protiv rasta plata i penzija? Pozivam ih na opkladu ako žele, a siguran sam da su videli poslednje istraživanje u Novom Sadu. Nek bude da su oni favoriti. Bio je i Bajern favorit, pa su Italijani nešto bolje odigrali i osvojili kup. Eto njih, eto nas, pa nek odluče Novosađani. Neće se više seći toplane, nego će se graditi - rekao je Vučević.

Brutalno napadaju i porodicu

Vučević je rekao da udružena novosadska opozicija spremna da na najgnusniji način napadne i njegovu porodicu. - Oni nisu sigurni da li da održe konferenciju s jednom osobom koja ima određenih problema, ali da li da drže tu konferenciju protiv moje sestre i da je napadnu na najgnusniji, najbrutalniji i najgori način. Jedan od njih bi da to uradi, a ostali ga ubeđuju da to ne radi jer znaju kakav je bio odijum u javnosti kada dirate nečiju porodicu. Ja nikada nisam dirao ničiju porodicu, a oni su spremni da najbrutalnije napadnu moju porodicu, pre svega moju sestru, za gluposti i neistine - odgovorio je Vučević i nastavio: - Pokušavaju da kriminalizuju moju porodicu. Ne znaju ni šta da kažu za Vesnu Turkulov ni asfaltiranje puteva, nego moraju da pričaju gluposti. To im je ideja i videćete koliko će opet da pričaju o kupovini glasova i lažnim glasačima.

Komentarišući izjavu Branimira Nestorovića da će tražiti poništavanje izbora, ali i podnošenja krivičnih prijava protiv liste koju predvodi Miša Bačulov i udružena opozicija, Vučević je ocenio da Nestorović očigledno svoje birače poziva na bojkot, a da je na njima da pokažu da su izbori apsolutno legitimni i legalni i bitni za razvoj Novog Sada.

- Nestorović je govorio da u Novom Sadu neće podržati nijednu listu, pošto u nekim nivoima lokalnih samouprava učestvuje na izborima. Verovatno nisu uspeli da se izdogovaraju, istrguju. Hteli su oni da se dogovaraju, sastajali su se po Obrenovcu - kaže lider SNS i dodaje:

- Time su pale u vodu priče nekih da će ih Nestorović podržati.

Pocepali zastavu Srbije, ostavili samo vojvođansku

Dvojica huligana u Novom Sadu pocepala su zastave Srbije, a ostavila vojvođansku. Na snimku za koji se ne zna sa sigurnošću kada je snimljen, ali se zna da je u Novom Sadu, ispred zgrade Instituta BioSense, jasno se vidi da dva huligana u toku noći dolaze i skidaju i kidaju zastavu Srbije. Jedan od huligana se popeo i divljački je skinuo zastavu Srbije, koju je bukvalno iščupao sa jarbola.

Kako je rekao, oni najgore misle jedni o drugima i nemaju ništa zajedničko u politici:

- Izbori nisu igra i grad nije igračka. Zapamtite te brojeve koje su danas izneli, a videćemo se u nedelju uveče, 2. juna, pa ćete videti koliko će to biti drugačiji brojevi. Onda će da kažu da su navodno pokradeni, to će im biti alibi priča.

Autor: