AKTUELNO

Predsednik Saveza srpskih udruženja Hrvatske Dragan Crnogorac, osudio je danas rezoluciju UN-a o Srebrenici koja ima za cilj da za zločin genocida osudi celi srpski narod.

- Sramotno je što su našem narodu probali nametnuti u UN-u pokrovitelji raznih genocida, mnogobrojnih zločina i njihovi sateliti. Istina je prava da je Srpski narod žrtva genocida u NDH, a etničko čišćenje Srba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine je nastavljeno krajem 20. veka. Ova nepravedna i neistinita rezolucija razara dušu svih Srba jer je samo nastavak politike koja treba da Srbe predstavi kao zločince i ako smo kao narod pretrpeli najveće žrtve u oba svetska rata i u gradjanskom ratu u Jugoslaviji. Zemlje koje su organizirale neke od najvećih zločina u istoriji civilizacije javljaju se kao pokrovitelji ove rezolucije. Zgroženi smo ali ne i iznenadjeni kao srpska zajednica u Hrvatskoj glasanjem predstavnika Hrvatske. Najmanje što su mogli, uzevši u obzir sve zločine nad Srbima na teritoriji današnje Hrvatske, da ostanu uzdržani - istako je Dragan Crnogorac.

- Ova rezolucija je novi pritisak na srpsku zajednicu u Hrvatskoj i sigurno će dodatno otežati položaj i prava koja kao Srbi imamo u Hrvatskoj. Politika današnje hrvatske Vlade tj. koalicioni sporazum partnera u Vladi je da ne sme ni jedan Srbin da ima ikakvu funkciju u Hrvatskoj. Od formiranja ove najnovije Vlade u Republici Hrvatskoj kao glavni zadatak je nametnut lov na preostale malobrojne Srbe u institucijama. Ovo je zvanična politika Vlade RH, a sa druge strane ta ista Vlada osudjuje naš narod za genocid što je sramno - ističe Crnogorac.

- Srpski narod danas u ovim teškim medjunarodnim prilikama mora ostati ujedinjeni nego ikad. Sretni smo i zadovoljni da imamo u našem narodu danas lidera kao što je predsednik Vučić koji je uspio odbraniti naš narod na medjunarodnoj sceni. Želimo da pružimo punu podršku rukovodstvu Srbije u borbi za sav srpski narod. Ovaj sramotan dokument od organizatora genocida nad našim narodom u Hrvatskoj ostaće dokaz da se politike nekih država nikad ne menjaju bez obzira ko ih danas vodio. Ovi potezi Vlade RH na čelu predsednikom Plenkovićom, korespondiraju sa dosadašnjom politikom koju ta Vlada vodi već punih 8 godina i to relativizacijom genocida nad Srbima na području RH, ozakonjenjem isticanja fašističkih, nacističkih i ustaških simbola, pozdrava i znamenja (mogli bi reći i da se ponose sa time). Jedina nada za zaštitu, opstanak, borbu i za međunarodno zagarantovana prava Srba (ono što nas je malo ostalo)jeste politika koju vodi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i jedino u nju verujemo i za nju se zalažemo. Zato predsedniče Srbije, borite se gde god možete i za nas, mi ne samo da Vas podržavamo nego verujte da stojim sa Vama u prvom borbenom redu za istinu za koju postradaše naši pretci, jer Srbi su pošten, častan i pravedan narod, koji nikada nikome nije želio zlo - zaključio je Crnogorac.