AKTUELNO

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda završila je tender za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda u mladenovačkom naselju Međulužje, izjavio je danas kandidat za gradskog odbornika sa liste "Aleksandar Vučić- Zato što volimo Beograd" Goran Vesić.

- Tender je završen, stigle su dve ponude i u naredne dve do tri nedelje biće potpisan ugovor sa jednom od dve zainteresovane kompanije. Nakon toga počeće izgradnja postrojenja što znači da ćemo ljude koji tamo žive moći da priključimo na kanalizaciju, kako se više otpadne vode ne bi ulivale u reku - pojasnio je Vesić.

On je, razgovarajući sa meštanima mladenovačkih mesnih zajednica Selters i Koraćica, rekao da trećina Beograda nema kanalizaciju i da sva kanalizacija ide direktno u Savu i Dunav.

S tim u vezi, on ih je obavestio o planu da do 2025. godine svaka kuća na teritoriji grada Beograda ima kanalizaciju. Tokom razgovora bilo je reči i o vodovodu, a Vesić je pomenuo projekat izgradnje regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac koji će, kako je planirano, biti završen do 2021. godine.

Aktuelna gradska vlast je nasledila 1,2 milijarde evra duga od čega je 550 miliona evra vraćeno, podsetio je Vesić i dodao da je za te pare moglo da se izgradi 250 škola, 250 vrtića...

U prethodne četiri godine u razvoj prigradskih naselja uloženo je 350 miliona evra, dok je u periodu od 2008. do 2012. godine za tu namenu uloženo manje od 100 miliona evra, dodao je on.

- Znam da problema ima mnogo, ali ne postoji nijedno naseljeno mesto na teritoriji grada Beograda u kome nismo barem nešto uradili. Rešavamo problem po problem i ako tako budemo nastavili da radimo za četiri godine će svi moći da kažu da je Beograd bolje mesto za život nego što je bilo ranije - istakao je Vesić.

On je meštanima rekao i da je prošle godine u Beogradu izdato građevinskih dozvola za milion kvadrata, a budući da svako ko dobije građevinsku dozvolu plaća naknadu za građevinsko zemljište od tih para se, kako je naveo, rade kanalizacija, vodovod, putevi, škole, vrtići...

#Goran Vesić

#Tender

'