AKTUELNO

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić osvrnula se na današnji komentar Efraima Zurofa, koji je poznat kao "lovac na naciste" o sramnoj rezoluciji o Srebrenici, te poručila predstavnicima opozicije da od Zurofa mogu mnogo toga pametnog da čuju i pročitaju.

- Za sve Šolakove medije, opozicione političare i njihove analitičare koji se utrkuju ko će glasnije i više puta da vikne da je Srebrenica genocid, i koji ovih dana, više nego ikada do sada, mrze i preziru @avucic samo zato što se svim snagama bori protiv ove i ovakve rezolucije, evo da nešto pametno čuju i pročitaju od čoveka koji je, pored Jehude Bauera, najveći svetski autoritet na ovu temu - Efraima Zurofa- napisala je Brnabić na mreži Iks i dodala:

- "Zurof, poznat kao "lovac na naciste", ocenio je da je Generalna skupština UN najgore mesto za glasanje o pitanju Srebrenice "zato što je to političko glasanje, a ne analiza istorijskog događaja".

- Govoreći o podršci Nemačke za rezoluciju o genocidu u Srebrenici, Zurof je ocenio da je za tu državu rezolucija povoljna jer "Nemci, naravno, uvek žele da podele krivicu"- piše u objavi.

- "Dakle, ovo je jedna farsa, ovo je potpuna farsa. Ako je Srebrenica genocid, ko zna koji drugi incidenti koji nisu genocid će doći u UN gde će biti traženo da se predstave kao genocid", upozorio je Zurof i ukazao da postoji opasnost da značenje reči genocid bude razvodnjeno i da izgubi svoj smisao."- napisala je Ana Brnabić.

- No, valjda Pavle Grbović, Biljana Đorđević, Marinika Tepić, Dragan Đilas, Radomir Lazović, Nebojša Zelenović, Ćuta i ostali više znaju na ovu temu od Efraima Zurofa- napisala je Brnabić i zaključila:

- Što se nas tiče - ponosni na @predsednikrs @avucic i Srbiju koja se ne plaši da se bori za istinu i pravdu!