AKTUELNO

Da je za opstanak srpske države i nacije od nasušnog značaja opstanak Srpske pravoslavne crkve, kao vekovnog čuvara srpske duhovnosti i nacionalnog identiteta i jedine preostale pansrpske institucije, svedoči i poslednja zabrana patrijarhu srpskom Porfiriju od strane radikalno islamističkog i terorističkog režima Aljbina Kurtija da uđe na Kosovo i Metohiju, rekao je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

- Naši neprijatelji dobro znaju na koga treba udariti, ali se varaju ako misle da mogu zaustaviti ili uništiti ustanovu koja ima božansku blagodat i koja nije samo od ovog sveta - izjavio je Đurđev.

Prema njegovim rečima, Kurti je džihadista koji ima za cilj da ubije i uništi sve hrišćansko na svetoj kosovskoj i metohijskoj zemlji i koji vodi brutalnu međunarodnu kampanju da Srpsku pravoslavnu crkvu proglasi za terorističku organizaciju.

- Srpska liga poziva sve hrišćanske zemlje u Evropi i svetu da stanu u zaštitu Srba i Srpske pravoslavne crkve od progona i pogroma, kao i da spreče da tzv. Kosovo uđe u Savet Evrope i da rezolucija o tzv. genocidu u Srebrenici bude usvojena u Generalnoj skupštini UN. Borba za hrišćansko nasleđe Kosmeta je borba za budućnost Evrope, za budućnost naše civilizacije, za opstanak naših zajedničkih duhovnih i civilizacijskih vrednosti - zaključio je Đurđev.