AKTUELNO

Dve ministarke razgovarale su i o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i trgovine oružjem.

Ministarka pravde Nela Kuburović razgovarala je danas u Parizu sa ministarkom pravde Francuske Nikol Belube o ustavnim promenama u oblasti pravosudja i saradnji dve zemlje u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i trgovine oružjem. Ministarka Kuburović navela je da je Ministarstvo pravde izradilo radni tekst izmena Ustava Srbije, da je u toku javna rasprava o tom tekstu, nakon koje će usaglašen nacrt biti prosledjen Venecijanskoj komisiji na mišljenje.

Kuburović je dodala da bez pozitivnog mišljenja Venecijanske komisije neće ići u dalju proceduru usvajanja ustavnih amandmana.

Ministarka pravde Francuske navela je da i njenu zemlju očekuju ustavne promene, a u cilju daljeg unapredjenja vladavine prava.

Belube je dodala da njeno ministarstvo podržava Ministarstvo pravde Srbije u napretku u ispunjavanju ciljeva iz Poglavlja 23 i prioritetima kao što su ustavne promene, vladavina prava i borba protiv korupcije.

Na sastanku je ocenjena da postoji veoma dobra saradnja Francuske i Srbije u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i trgovine oružjem.

Kao primer dobre prakse istaknut je francuski Savet za borbu protiv korupcije, a ministarka Kuburović je rekla da će Ministarstvo pravde Srbije u narednom periodu uspostaviti saradnju i sa tim telom.

#Ministarstvo pravde

#Nela Kuburović

#Pariz

#Sastanak

'