AKTUELNO

Pred Srbijom je težak period, kako je i sam predsednik Aleksandar Vučić najavio. Napada dolaze kako spolja, tako i unutar same zemlje, jer mnogi, pozivajući se na demokratiju, rade protiv svog naroda! Rezolucija o Srebrenici koja pokušava da se donese pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija je samo jedan od pomenutih pritisaka.

Marko Lopušina, novinar, otkrio je u Novom jutru sa Jovanom Jeremić, da je Srbija zbog svoje teritorije uvek bila meta velikih sila koje su pokušavale da je destabilizuju zarad sopstvenog cilja.

To je kuvanje i uništavanje Srba na lagani način, sve u ime nekakve demokratije. Našem narodu treba biti jasno da sve što radi Kurti, je uz odobrenje Vašingtona. Srbija će u narednom periodu biti okružena zemljama koje će biti članice Evropske unije i NATO-a. Bićemo jedno izolovano ostrvo pravoslavlja na Balkanu, koje Amerika, Nemačka i Britanija pokušavaju da pretvore u svoju vojnu bazu i izvrše jednu političku okupaciju -rekao je Lopušina.

Lopušina ističe da je Nemačka tokom 90 -ih godina pokušala da postane velika sila, tako što bi okupirala Balkan i dobila direktnu vezu sa Turskom, ali su Amerikanci to shvatli i umešali se u sukobe na Balkanu.

Srbija je raskrsnica tri kontinenta i strateški je jako bitna za velike sile koje žele da idu ka istoku -rekao je Lopušina.

Foto: TV Pink Printscreen

Borko Kašanski, urednik Srpskog Telegrafa, je prokomentarisao trenutni sukob između Izraela i Irana.

Ne čini mi se dobro ova cela situacija. Ovaj najnoviji napad jeste svedenog karaktera, ali je svakako samo uvod u nešto veće. Ja mislim da je treći svetski rat već počeo, samo ne na onaj način na koji smo to zamišljali. Ne frontalnim sukobom, već nizom sukoba širom sveta. uprkos svima našim pokušajima da ostanemo po strani, deo svega ide preko naših leđa. Rezolucija o Srebrenici koja pokušava da se donese pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija je samo jedan od pomenutih pritisaka. Stradamo i zbog rata Rusije i Ukrajine -rekao je Kašanski.

Foto: TV Pink Printscreen

Trivun Ivković, Bivši upravnik kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici, osvrnuo se na slučaj nestanka i ubistva male Danke Ilić iz Bora, kao i na to da li smrtna kazna treba ponovo biti uvedena u zakon države Srbije.

Takvi ljudi se plaše samo smrtne kazne. Ja sma imao iskustva sa takvim ljudima koji su se preznojavali kada sam im pročitao da su osuđeni na nju, a imali su hrabrosti da stavljaju bombe u bioskope. Što se tiče ove devojčice, njene ubice lažu, ja mislim da telo ni ne postoji, već da su ga zapalili. Ja sam prvi dan nestanka rekao da je ubijena -rekao je Ivković.