AKTUELNO

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će Republika Srpska napustiti odlučivanje u BiH, ako se donese takva rezolucija o genocidu.

Dodao i je to da neko uporno pokušava da svali krivicu na Srbe, a traže suživot. Pomenuo je i to da se srpske žrtve umanjuju i da se priča samo o drugoj strani.

- Zaj izmišljeni akt u UN je upućen bez saglasnoti organa BiH, te organa koji predstvaljaju samo muslimansku stranu. Sve se to čini kada se vešto koristi ono što se dešava u Gazi gde su stradanja daleko veća. Predsednik Vučić je mogao da se ne bavi ovim pitanjem, i ja sam mu zahvalan. Srpska će svojim akcijama i posle sednice NS, ogranizovaćemo narodni miting protiv sleda koji se namerava održati. Narodna skupština će doneti odluke - rekao je Dodik.

- Pitanje Srebrenice žele da kvalifikuju kao genocid. Prvo rekao sam i javno govorim da se genocid nije desio, da je genocid izmišljena forma u kojoj su pokušali da satanizuju čitav srpski narod i da kroz individualne presude koje su bile na sudovima u Hagu to prebace na kolektivnu odgovornost tog jednog naroda, srpskog naroda - rekao je on i dodao:

- Naravno da ću sve učiniti da do petog kada imamo naš sabor uverim predsednika Vučića da podrže sve odluke koje namerava Republika Srpska da donese. Mi smatramo da je ovo direktno rušenje mogućnosti da se živi zajedno u BiH da taj izmišljeni akt u Ujedinjenim nacijama je upućen bez saglasnosti organa BiH da se lažno predstavljaju kao da predstavljaju BiH što naravno nije tako. Oni predstavljaju samo muslimansku odnosno bošnjačku stranu i direktno su upereni protiv Republike Srpske i Srpskog naroda.

Autor: