AKTUELNO

Turski vojni avion, koji je služio za obuku pilota, srušio se danas na zapadu zemlje. Tom prilikom poginula su dva pilota.

Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin uputio je danas telegram saučešća ministru nacionalne odbrane Turske Nuretinu Džanikliju, povodom pogibije pilota u provinciji Izmir.

- Gospodine ministre, uvaženi kolega, vest o pogibiji vojnih pilota tokom trenažnog leta u provinciji Izmir još jednom me je podsetila na svu složenost, izazove i rizike koje sobom nosi plemeniti vojnički poziv, kako u ratnim dejstvima, tako i u miru - navodi se u telegramu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

- Vrlo je teško pronaći reči koje bi izrazile tugu i žalost, zbog gubitka dva života. U svoje i ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije izražavam iskreno saučešće povodom današnjeg tragičnog događaja. Mislima smo uz porodice poginulih pilota i nadamo se da će utehu pronaći u saznanju da su njihovi najdraži obavljali jednu od najčasnijih i najsvetlijih profesija - dodaje se u telegramu.

#Aleksandar Vulin

#Avion

#Saučešće

#Turska

'