AKTUELNO

Nataša Kandić, osnivač Fonda za humanitarno pravo, počela je žestoko da lobira za rezoluciju o navodnom genocidu u Srebrenici, koju u Parlamentarnoj skupštini UN guraju šef Misije BiH u UN Zlatko Lagumdžija, a sve uz pomoć Nemačke i Ruande.

- Neka 11. juli postane Međunarodni dan sećanja na žrtve genocida u Srebrenici. Civilizacijski je neprihvatljivo odbaciti rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Neke nove generacije neće oprostiti današnjoj Srbiji što nema snage da se ogradi od prošlosti u kojoj nema njenih dobrih dela - napisala je Kandićeva na društvenim mrežama.

Naravno, Kandićka nije pomenula izveštaj Nezavisne međunarodne komisije na čelu sa Gideonom Grajfom, kojim je utvrđeno da u Srebrenici nije bilo genocida. Nije pomenula ni izjavu Noama Čomskog, da je pominjanje navodnog genocida u Srebrenici uvreda za stvarne genocide.

A nije pomenula ni hašku sudiju Prisku Matimbu Nijambe, predsednicu Žalbenog veća u slučaju Ratka Mladića, koja u izdvojenom mišljenju istakla da u Srebrenici nije bilo genocida.