AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom trgovine Narodne Republike Kine Vangom Ventaom.

Predsednik se posle sastanka oglasio na društvenoj mreži Instagram i napisao:

- Sa ministrom trgovine NR Kine o strateški važnim aspektima naših bilateralnih i ekonomskih odnosa, kao i o konkretnim projektima koji će snažno ubrzati rast Srbije.

- Ponosan sam na partnersku saradnju sa Kinom, koja je dodatno ojačana posetom uvaženog ministra Ventaoa i zasedanjem Mešovite međuvladine komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju, na kojoj su formulisane brojne važne smernice za nastavak saradnje, posebno u smislu velikih investicija u najznačajnijim granama privrede.

- Zahvalio sam kineskim prijateljima na podršci Međunarodnoj specijalizovanoj izložbi EXPO 2027, istakavši da je za Srbiju od najvećeg značaja da velike projekte u okviru ove manifestacije realizuje sa pouzdanim partnerima, čime će se dodatno pokrenuti i razvoj celog regiona.

- Razgovarali smo i o daljim koracima saradnje i konkretnim aktivnostima u okviru Sporazuma o slobodnoj trgovini, Sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj saradnji u oblasti infrastrukture, koji predstavljaju temelj našeg ekonomskog partnerstva u brojnim oblastima kao što su poljoprivreda, veštačka inteligencija i IKT, energetska i saobraćajna infrastruktura, namenska industrija, nauka i inovacije - napisao je Vučić.

Autor: